International Push Hands Forum: Studios, Meetings Hannover Berlin 2022, 2023

Szerettel üdvözöljük Tai Chi Chuan és Qigong nemzetközi fórumán - kapcsolatokat keresünk, cserélünk ki és találkozòkat szervezünk.  Mail

 

A Yang Chengfu Tai Chi és Qigong nemzetközi fóruma  kínai egészségügyi gyakorlatokat mutat be

 Yang-Chengfu-Tai-Chi

 

Mi egy csoport vagyunk, akik a Tai Chi Chuan (Taijiquan) és a Qigong-ot Németországban gyakoroljàk. Közöttük több mint 40 országból származnak az emberek. Talán ez a honlap egy online fórummà alakulhat ki a kínai gyakorlatok az egészség, a meditáció, harcművészetek gyakorlásàra. Ehhez keresünk kapcsolatokat, cseréket és találkozókat. Mindenki sajàt kedve szerint linkelheti magàt evvel a weboldallal- akár szervezetként, társulásként, iskolában / központban, tanárként, diákként, akár cègènek reklàmakènt, termèkeikhez. Lásd alább.

 

 

  

1. Tai Chi (Taijiquan) és Qigong

A Tai Chi és a Qigong sok hasonlósággal bìr. Mindkettö a pihenést, ùgy a fizikai mint a mentális felszabadulást gyakorolja. Megfelelően végrehajtva, a lassú mozgások növelik a vitalitást. A pozitív egészségi hatásokat számos hosszú távú tudományos tanulmány bizonyítja. Nincs szükség semmilyen felszerelésre - csak kényelmes ruhákra.

 

1. 1. Tai Chi (Taijiquan)

Tai Chi Chuan jelentése "harcművészet a legmagasabb elv szerint". Szórakoztató és egészséges! Ez a holisztikus egészségnevelés kínai harcművészetekből és taoista meditációból származik. Csoportunk gyakorolja a "Hosszú formát 37 pozícióval", amit Tai Chi mester Yang Chengfu (1883-1936 harmadik generációs, Yang család) tanított. A videóban Yang Zhenduo fia látható Hamburgban (Németország). Ez a formája nem a "hagyományos tai chi", hiszen a mester az évszázad 1930 körül történő egyszerűsítésével átalakította azt, a Yang család eredeti, hagyományos formáját. Nem egy modern forma, mint például a rövidített "pekingi forma", amelyet a kínai kormány fejlesztett ki, 24 pozícióval (kép). Egy másik nagyon ismert forma Cheng Manching (Zheng Manqing) rövid formája. 37 pozíciót is tartalmaz, de az összes ismétlést elhagyják belöle. weggelassen.

 

1.2. Qigong

A Qigong "az életerő képzését" jelenti. Ez sokkal idősebb, mint a Tai Chi. A Qigong technikák különàllò egyèni gyakorlatok, amíg a Tai Chi egy rögzített mozgássorozat. Ezáltal a Qigongot általában könnyebb tanulni. A Qigongban is vannak statikus gyakorlatok mozgás nélkül (Helyben valò meditàciò). Mi az "Egészség Qigong" -t gyakoroljuk. Ezek közé tartozik a "Baduanjin" és a "Yijinjing". A videón látható a Qigong bajnok Chen Meixiang. Programunk számos további gyakorlatot is tartalmaz (Shaolin Qigong, Quiet Qigong, Hard Qigong).

 

 

 

 


2. Tanítás / tanfolyamok / önképzés / oktatás Magyarorszàgon

A kínai egészségügyi gyakorlatokat egyedül és a csoportban is lehet gyakorolni. Gyakorlatok közben megprobàl az ember állandóan javulni. Ezért ügyeljen minden részletre. Sok tanár kèpezi magàt folyamatosan tovább tanfolyamokon.

2.1. Csoportok és dátumok

Nagyon örülnènk naprakész információknak azokról a csoportokról, akik a Tai Chi-t és Qigong-ot oktatják. Szìvessen nyilvànossàgra hozunk szemináriumokat és kurzusokat Magyarországon. Még akkor is ha sajàt maga kapcsolatokat keres ezen a vonalon, ajànlatos lenne rendszeresen ezt a weboldalt felkeresnie.

2.2. Önálló tanulás / ingyenes online leckék

Nagyon ajánlott az önálló tanulás (a videó oldalon ingyenes tanórák). Jelenleg csak az otthoni tanulmányok német nyelven készültek. Magunk is a tanári kiképzést elöször otthon kezdtük, mielőtt az intenzív heteket elvégeztük volna. A központi weboldalon "www.tai-chi-dvds.de" több mint 50 lecke ingyen letölthető. A DVD-ket is megvásárolhatja.

2.3. Tai Chi és Qigong tanàrkèpzès

Yang Chengfu Taijiquan certification DTB GermanyYang Chengfu Taijiquan certifikàlàs DTB Németországban. Mindannyian befejeztük ugyanazt a tanárképzést a “Tai Chi Qigong Organisation”-ban Németországban. Maga is tanárrá válhat, és a német Dachverband támogatásával taníthat. A tanìtàs azonban német nyelven folyik. A tanárképzés után megjelentetjük ezen a honlapon. Először otthon DVD-n tanul. Négy intenzív hét (hétfőtől péntekig összesen 220 óra) után tanári igazolvány nyerhető el. Ezt  háromhavonta egy hétre törtènik - de pillanatnyilag csak Németországban. A vizsga önkéntes. Online leckék is vannak a Skype-on.

 

Geprüfter Lehrer DTB

 

 

 

 

 

 3. Videók a YouTube-on

A YouTube-on folyamatosan egyre több videó jelenik meg. Az otthoni tanulmànyokhoz számos leckèk különbözö tartalommal talàlhatòk ott. Szintén vannak videòk a csoportjaikban valò gyakorlàsokròl: Yang Chengfu Tai Chi és Qigong: ingyenes tanítási videók is vannak..

Yang Chengfu Yang Chengfu TaijiquanYang Chengfu Taijiquan Yang Chengfu Partner

 

 

 

 

 

 4. Szervezetek / egyesületek / egyesületek Magyarországon

Egyre több tanár csatlakozik a szervezetekhez - a minőség, a szabványok és az átláthatóság jó fejlödèsi lehetösèg. Van-e Tai Chi és Qigong szövetség Magyarországon? Csoportunk szeretne együttműködni velük. A német szövetséggel közös tevékenységeket is szervezhetnénk - mint például a tanárok kölcsönös egyesületi tagsàga és egész Európában valò zertifikàlàsa.

 

 

 

 

Europe: EU-Certification for Yang Chengfu Tai Chi Centers *

Practical Guide for Instruction and Quality Management: Yang-Chengfu-Tai-Chi The German "QUALITÄTSGEMEINSCHAFT TAI CHI ZENTRUM" offers advice for Yang-stylists all over Europe when dealing with the vague and ambiguous term "Yang Chengfu Taijiquan Center". The ambitious goal of EU-Certification is the implementation of uniform standards. They are useful for transparency and suitable for all schools which refer to themselves as "Yang Chengfu Tai Chi Chuan Center" - whether or not they are members of Grandmasters Yang Zhenduo´s / Yang Jun´s "International Yang Style Taijiquan Association" AKA "International Yang Family Taijiquan Association" based in Seattle USA. DTB approved experts for Yang-Chengfu-Taijiquan of our community offer assistance for EU-Certification / Center Ranking all over Europe. This also goes for Grandmaster Yang Juns´s Yang Chengfu Centers, Affiliates, Center Directors and Certified Instructors. All of them are welcome: FAQ Yang Chengfu Tai Chi Chuan Center.

Shindo Yoshin Ryu Jujutsu von Kaisho Toby Threadgill

TSYR-Research: Shindo Yoshin Ryu / Toby Threadgill / Nairiki

 

5. Kapcsolat / Exchange / Tanár / Kurzusok / Linkek ország vagy országok

Üdvözöljük a Tai Chi csoportunkban, amely egy link cserét kínál az Ön weboldalára. A link az oldal alján jelenik meg. Kérjük, csatoljon egy linket a www.yang-chengfu-tai-chi.net/  weboldalra. Kérjük, írjon angolul, németül vagy franciául az info@yang-chengfu-tai-chi.net e-mail címen.

Kapcsolat / Exchange / Tanár / Kurzusok / Linkek Magyarorszàgon

 

 Néhány tanárunk itt làthatò

Angela, Yang-Chengfu-Taiji Gisela, Yang-Chengfu-Taiji   Ralf, Yang-Chengfu-Taiji Sarva, Yang-Chengfu-Taiji    Eike, Yang-Chengfu-Taiji Isabelle, Yang-Chengfu-Taiji  Volker, Yang-Chengfu-Taiji

 

 

Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala

 

 

Budapest Tai Chi (Taijiquan) és Qigong

Debrecen

Miskolc

Szeged

Pécs

Győr

Nyíregyháza

Kecskemét

Székesfehérvár

Szombathely

Szolnok

Tatabánya

Kaposvár

Békéscsaba

Érd

Veszprém

Zalaegerszeg

Sopron

Eger Tai Chi (Taijiquan) és Qigong

Nagykanizsa

Dunaújváros

Hódmezővásárhely

Salgótarján

Cegléd

Baja

Ózd

Szekszárd

Vác

Pápa

Dunakeszi

Gyöngyös

Gödöllő

Gyula

Hajdúböszörmény

Mosonmagyaróvár

Kiskunfélegyháza

Kazincbarcika

Orosháza

Esztergom

Ajka Tai Chi (Taijiquan) és Qigong

Szentes

Kiskunhalas

Szigetszentmiklós

Jászberény

Budaörs

Komló

Nagykőrös

Makó

Tata

Szentendre

Siófok

Hajdúszoboszló

Gyál

Törökszentmiklós

Karcag

Hatvan

Keszthely

Várpalota

Békés

Dombóvár

Paks

Vecsés

Komárom

Oroszlány

Mohács

Mezőtúr

Dunaharaszti

Monor Tai Chi (Taijiquan) és Qigong

Szarvas

Csongrád

Hajdúnánás

Kalocsa

Balmazújváros

Fót

Kisvárda

Százhalombatta

Mátészalka

Mezőkövesd

Göd

Tiszaújváros

Balassagyarmat

Sátoraljaújhely

Tapolca

Dabas

Pomáz

Abony

Berettyóújfalu

Püspökladány

Szigethalom

Sárvár

Gyömrő

Gyomaendrőd

Kiskőrös

Mór Tai Chi (Taijiquan) és Qigong

Pécel

Veresegyház

Bonyhád

Bátonyterenye

Sárospatak

Budakeszi

Újfehértó

Tiszavasvári

Pilisvörösvár

Sárbogárd

Balatonfüred

Nagykáta

Hajdúhadház

Nyírbátor

Sajószentpéter

Törökbálint

Dorog

Körmend

Hajdúsámson

Kisújszállás

Marcali

Albertirsa

Kőszeg

Barcs

Kiskunmajsa

Tolna

Tiszaföldvár

Tiszakécske

Bicske

Tiszafüred

Pilis Tai Chi (Taijiquan) és Qigong

Nagyatád

Mezőberény

Celldömölk

Lajosmizse

Heves

Szigetvár

Isaszeg

Maglód

Sarkad

Csorna

Edelény

Biatorbágy

Kapuvár

Üllő

Nagykálló

-

1.3.  Tuishou / Push Hands: Push-Hands-Forum, Meetings Hannover, Berlin 2022, 2023

 

 

 

 

www.tai-chi-qigong-verband.de/

Tai-Chi-Verband bietet deutschland-weite Lehrer-Ausbildungen

 

  Datenschutz  © 2011. © 2011. Impressum: Qigong-Dachverband Deutschland e. V. Vorstand Ralf Knabe, Friedrich-Ebert-Str. 23a, 41539 Dormagen.

* Distanzierung Lineage-Mandat / Verifikation / Autorisierung: Wir gehören nicht zu den "Yang-Chengfu-Tai-Chi-Chuan-Centern" der "International Association in Seattle". Unsere Lehrer sind anerkannt und einschlägig ausgewiesen. Die richtige Schule finden? Mail:  info@yang-chengfu-tai-chi.net