International Push Hands Forum: Studios, Meetings Hannover Berlin 2022, 2023

Dobrodošli na našem mednarodnem forumu za Tai Chi Chuan in Qigong - iščemo stike, izmenjave in srečanja Mail

Tai Chi (Taijiquan) in Qigong v Sloveniji

Naš mednarodni forum za Yang Chengfu Tai Chi in Qigong predstavlja kitajske zdravstvene vaje Yang-Chengfu-Tai-Chi

 

Smo skupina, ki se ukvarja s Tai Chi Chuan (Taijiquan) in Qigongom v Nemčiji. Med njimi so ljudje iz več kot 40 držav. Morda je ta spletna stran spletni forum za kitajske vaje iz zdravja, meditacije, borilnih veščin. Iščemo stike, izmenjave in srečanja. Vsakdo je dobrodošel, da poveže na to spletno stran - bodisi kot organizacija / združenje, šola / center, učitelj / učenec ali celo oglaševalska podjetja za svoje izdelke. Glej spodaj.

 

 

 

  

1. Tai Chi (Taijiquan) in Qigong

Tai Chi in Qigong imajo veliko podobnosti. Oba sprostita in sproščata tako fizično kot duševno. Pravilno izvedeni počasi gibi povečujejo vitalnost. Pozitivni učinki na zdravje znanstveno dokazujejo številne dolgoročne znanstvene študije. Ne potrebujete nobene opreme - samo udobna oblačila.

1. 1. Tai Chi (Taijiquan)

Tai Chi Chuan pomeni "borilne veščine po najvišjem načelu". To prinaša zabavo in je zdravo! Ta celovita promocija zdravja prihaja iz kitajskih borilnih veščin in taoistične meditacije. Naša skupina izvaja "Long Form with 37 Positions", kot jo je poučeval Tai Chi Master Yang Chengfu (1883-1936 3. generacije Yang Family). Na videu je njegov sin Yang Zhenduo v Hamburgu (Nemčija). Ta oblika ni "tradicionalni tai chi", saj je mojster prilagodil prvotno, tradicionalno obliko družine Yang, tako da ga je takrat poenostavil okoli leta 1930. Vendar pa ni sodobna oblika, kot je skrajšana "Pekingska oblika", ki jo je razvila kitajska vlada, s 24 položaji (slike). Druga zelo dobro znana oblika je kratka oblika Cheng Manchinga (Zheng Manqing). Vključuje tudi 37 položajev, vendar se vse ponovitve izpuščajo.

1.2.  Qigong

Qigong pomeni "usposabljanje življenjske sile". To je veliko starejši od tai chi. Tehnologije Qigonga so osamljene vaje, medtem ko je tai chi fiksno zaporedje gibov. To naredi Qigongu na splošno lažje učiti. Prav tako obstajajo statične vaje v Qigongu brez gibanja (stalna mediacija). Vadimo "zdravstveni Qigong". Med njimi so "Baduanjin" in "Jijinjing". Na videu lahko vidite Čigongovega prvaka Chen Meixianga. Naš program vključuje tudi številne dodatne vaje (Shaolin Qigong, Quiet Qigong, Hard Qigong).

 

 

 

1.3.  Tuishou / Push Hands: Push-Hands-Forum, Meetings Hannover, Berlin 2022, 2023

 


2. Poučevanje / tečaji / samostojno učenje / izobraževanje

Kitajske zdravstvene vaje se lahko izvajajo sami in v skupini. Pri vadbi se poskušamo nenehno izboljševati. Zato bodite pozorni na vsako podrobnost. Veliko učiteljev tudi nadaljuje izobraževanje na tečajih.

2.1. Skupine in datumi

Z veseljem bomo prejeli najnovejše informacije o skupinah, ki usposabljajo Tai Chi in Qigong. Z veseljem objavljamo datume seminarjev in tečajev po vsej Sloveniji. Tudi če iščete stike, redno obiščite to spletno mesto.

2.2. Samostojno učenje / brezplačne lekcije na spletu

Zelo priporočljivo je samostojno učenje (brezplačne lekcije na video strani). Trenutno je domača študija samo v nemškem jeziku. Začeli smo tudi izobraževati učitelje doma, preden smo končali intenzivne tedne. Na osrednji spletni strani "www.tai-chi-dvds.de" je več kot 50 lekcij za brezplačen prenos. Prav tako lahko kupite DVD-je. 

2.3. Usposabljanje učiteljev za Tai Chi in Qigong

Yang Chengfu Taijiquan certification DTB Germanysmo končali enako usposabljanje učiteljev v Tai Chi Qigong organizaciji "Nemško združenje Taichi - Taichi in Qigong". Prav tako lahko sami postanete učitelj in učite s podporo nemške krovne organizacije. Lekcija pa je v nemščini. Po izobraževanju učiteljev boste predstavljeni na tej spletni strani. Najprej se učite z DVD-ji doma. Potrdilo učitelja se pridobi po 4 intenzivnih tednih (od ponedeljka do petka s skupno 220 urami). Izvaja se vsake tri mesece na teden - vendar le v Nemčiji. Pregledi so prostovoljni. Obstajajo tudi lekcije na spletu s Skypeom.

 

 

 

 

 

 

 

 3. Video posnetki na Youtube

V YouTubu objavljamo še več videoposnetkov. Za učenje doma so našteti številni predmeti. Tudi videoposnetke o trenira v naši skupini: Yang Chengfu Tai Chi in Qigong: Brezplačni poučni video posnetke  Yang Chengfu Tai Chi und Qigong: Kostenlose Lehr-Videos

 

Yang Chengfu Yang Chengfu TaijiquanYang Chengfu Taijiquan Yang Chengfu Partner

 

 

 

 

 

 4. Organizacije / združenja / združenja v Sloveniji

Vedno več učiteljev pridružijo organizacijam - dober razvoj za kakovost, standardi in preglednosti. Ali obstajajo zveze za Tai Chi in Qigong v Sloveniji? Naša skupina želi sodelovati z združenji. Lahko bi tudi organizirali skupne dejavnosti z združenjem v Nemčiji - Tako kot medsebojno članstvo in certificiranje učiteljev po vsej Evropi.

Europe: EU-Certification for Yang Chengfu Tai Chi Centers *

Practical Guide for Instruction and Quality Management: Yang-Chengfu-Tai-Chi The German "QUALITÄTSGEMEINSCHAFT TAI CHI ZENTRUM" offers advice for Yang-stylists all over Europe when dealing with the vague and ambiguous term "Yang Chengfu Taijiquan Center". The ambitious goal of EU-Certification is the implementation of uniform standards. They are useful for transparency and suitable for all schools which refer to themselves as "Yang Chengfu Tai Chi Chuan Center" - whether or not they are members of Grandmasters Yang Zhenduo´s / Yang Jun´s "International Yang Style Taijiquan Association" AKA "International Yang Family Taijiquan Association" based in Seattle USA. DTB approved experts for Yang-Chengfu-Taijiquan of our community offer assistance for EU-Certification / Center Ranking all over Europe. This also goes for Grandmaster Yang Juns´s Yang Chengfu Centers, Affiliates, Center Directors and Certified Instructors. All of them are welcome: FAQ Yang Chengfu Tai Chi Chuan Center.

Shindo Yoshin Ryu Jujutsu von Kaisho Toby Threadgill

TSYR-Research: Shindo Yoshin Ryu / Toby Threadgill / Nairiki

 

 

 

 

5. Kontakt / izmenjava / učitelj / tečaji / povezave za Slovenijo

Pozdravljeni, naša skupina Tai Chi vam ponuja izmenjavo linij z vašo spletno stranjo. Vaša povezava bo prikazana na dnu te strani. Prosimo vas za povezavo na tej spletni strani www.yang-chengfu-tai-chi.net/. Pišite v angleškem, nemškem ali francoskem jeziku na  info@yang-chengfu-tai-chi.net.

 

Tukaj je nekaj naših učiteljev

 

Angela, Yang-Chengfu-Taiji Gisela, Yang-Chengfu-Taiji   Ralf, Yang-Chengfu-Taiji Sarva, Yang-Chengfu-Taiji    Eike, Yang-Chengfu-Taiji Isabelle, Yang-Chengfu-Taiji  Volker, Yang-Chengfu-Taiji

 

 

 

 

 

www.tai-chi-qigong-verband.de/

Tai-Chi-Verband bietet deutschland-weite Lehrer-Ausbildungen

 

  Datenschutz  © 2011. © 2011. Impressum: Qigong-Dachverband Deutschland e. V. Vorstand Ralf Knabe, Friedrich-Ebert-Str. 23a, 41539 Dormagen.

* Distanzierung Lineage-Mandat / Verifikation / Autorisierung: Wir gehören nicht zu den "Yang-Chengfu-Tai-Chi-Chuan-Centern" der "International Association in Seattle". Unsere Lehrer sind anerkannt und einschlägig ausgewiesen. Die richtige Schule finden? Mail:  info@yang-chengfu-tai-chi.net